14. 1. 2015

Gaelen Foley - Diabol sa žení






Informácie o knihe

     Autor: Gaelen Foley
     Názov: Diabol sa žení
     Pôvodný názov: Devil Takes a Bride
     Séria: Knight Miscellany #5
     Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ
     Obsah:
Lizzie Carlislová, bystrá a krásna mladá žena, má za sebou nešťastnú lásku. Spamätáva sa z nej v tichom prostredí vidieka, kde pracuje ako spoločníčka bohatej starej dámy. Čoskoro jej však cestu skríži záhadný a obávaný muž Devlin Kimball, prezývaný Diabol. Krásavec, ktorý má za sebou temnú minulosť plnú dobrodružstiev na mori a zlomených ženských sŕdc. Aj on sa vyrovnáva s nepriazňou osudu, ale oveľa tragickejšou: pred rokmi mu pri požiari zahynula celá rodina. Teraz sa dozvedá, že to nebola nešťastná náhoda, a prisahá vinníkom pomstu...

Recenzia

     Dej románu nás znova zavedie do rodiny, Knightovcov, ale len okrajovo, keďže hlavnou hrdinkou je Lizzie Carlisová. Lizzie je adoptovanou členkou tejto rodiny, čo sme sa už dozvedeli v predchádzajúcich dieloch tejto vynikajúcej série.
     Diabol sa žení začína tam, kde Drahá sestrička skončila. Lizzie si lieči svoje zlomené srdce v Bathe ako spoločníčka lady Strathmorovej. Tu sa stretáva s Devlinom, vikomtom Strathmore, ktorého sem vylákala síce s dobrým úmyslom, ale menšou lsťou. Musím priznať, že ich prvé stretnutie ma veľmi pobavilo. Doslova ako pes a mačka, ale postupne zisťujú, že toho majú viac spoločného ako si mysleli.
     Už na začiatku knihy je jasné, že lady Strathmorovej už veľa času neostáva, ale vie ako zamiešať karty. Zmení svoju poslednú, čo bude mať za následok menší názorový rozkol, medzi Elizabeth a Devlinom. Rozuzlenie bude naozaj prekvapivé.
     Príbehu prospieva aj fakt, že Devlin má veľmi komplikovanú povahu a vôbec nie je taký, aký sa prezentuje londýnskej spoločnosti. V skutočnosti mu ide len o pomstu...

Hodnotenie

     Tak na túto knihu som sa teda načakala a musím povedať, že sa oplatilo. Kniha je písaná pútavým spôsobom, takže sa dá veľmi rýchlo prečítať. Začiatok sa síce trochu vlečie, ale autorka nás musí zasvätiť do niektorých detailov, aby sme mohli pochopiť pohnútky Lizzie a Devlina.

     + hrdý perzský kocúr lady Strathmorovej Paša (celkom zaujímavý exemplár veľmi zlej mačičky),
     + vtipné dialógy
     + vykreslenie postáv a ich pohnútok
     - niekedy zdĺhavé opisy deja
     - Devlin je niekedy taký osol


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára